Σελίδες

26 Οκτ 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π.Α.Σ.Κ.-ΔΗ.ΣΥ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε να αναδείξουμε  τους αιρετούς εκπροσώπους μας  στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ,ΚΥΣΠΕ). Οι εκλογές αυτές επικυρώνουν την απαίτηση μας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ. Γίνονται όμως σε μια δύσκολη και άνευ προηγουμένου πολιτικοκοινωνική συγκυρία. Οι μνημονιακές πολιτικές γκρέμισαν κεκτημένα, σάρωσαν κατακτήσεις και εξαθλιώνουν καθημερινά τις ζωές μας.

Είναι βέβαιο πως η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα δεν ανατρέπεται ούτε με ευχολόγια, ούτε με αγωνιστικές ‘κορώνες’, ούτε με διαχωρισμούς μεταξύ μας. Σ΄ αυτή τη συγκυρία οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να βρούμε, να ανακαλύψουμε  αυτά που μας ΕΝΩΝΟΥΝ .

Σήμερα ιδιαίτερα αποτελεί αδήριτη ανάγκη ο Συνδικαλισμός να σταθεί και πάλι στα πόδια του, να βρει το βηματισμό του για να δώσει νέα ώθηση στις δυνάμεις της εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν σθεναρά τη θέση που τις αρμόζει καθώς και ένα μέλλον αντάξιο της προσφοράς τους.

Σήμερα, που ο Συνδικαλισμός βάλλεται τόσο  εκ των έξω όσο και εκ των έσω, είναι σημαντικό να ενωθούμε και παίρνοντας δύναμη από την ιστορία και τους αγώνες του κλάδου με φάρο  την ελπίδα να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο θεσμός του αιρετού αποτελεί από το 1927 μια σημαντική κατάκτηση του κλάδου μας και είναι η φωνή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η μαζική συμμετοχή μας δυναμώνει το θεσμό και δίνει τη δυνατότητα να αντιστέκεται σε αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Για μας οι αιρετοί πρέπει να είναι συνδικαλιστικά στελέχη πρώτης γραμμής με γνώση, εμπειρία, μαχητικότητα, σοβαρότητα. Ο αιρετός πρέπει να είναι άτομο που με τη στάση και τις πράξεις του έχει δείξει αγάπη και όρεξη για προσφορά, εντιμότητα και υπευθυνότητα.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Απευθυνόμαστε σε όλες και σε όλους σας και ζητάμε την ψήφο σας στις εκλογές τις 7ης Νοέμβρη 2012.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε κάθε αγώνα του κλάδου αλλά και στα καθημερινά όπου ο/η συνάδελφος αντιμετωπίζει προβλήματα.



Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.




Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς οι υποψήφιοι :



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΥΣΠΕ
Βασιλέιου Βασίλειος
Βερβέρης Γεώργιος
Δημόπουλος Χρήστος
Μαλέα Βασιλική
Μπαμπάκου Ελένη
Μπέλλος Παντελής
Ταβελάρης Σωτήριος
Τίγκας Θεόδωρος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΥΣΠΕ
Ταβελάρης Σωτήριος
   
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΥΣΠΕ
Κώστα Θάλεια


Στηρίζω   αυτούς που ξέρω ότι μπορούν να με εκπροσωπήσουν καλύτερα

Στηρίζω    αυτούς που έχουν φωνή και άποψη
Στηρίζω     αυτούς που  ήταν πάντα διπλά μου.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των δασκάλων στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια,από το 1926 έως το 2009....Η πορεία ενός θεσμού και οι προσδοκίες ενός κλάδου... (του Δημήτρη Μπράτη )

Πέρασαν 83 χρόνια, περίπου, από τότε που έγιναν οι εκλογές  - τη δεύτερη Κυριακή του Δεκέμβρη του 1926 -  για την ανάδειξη των πρώτων αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο, όπως λεγόταν τότε, το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των δασκάλων.
Αίτημα του κλάδου, για 30 χρόνια, η Αυτοδιοίκηση. Η αιρετή  εκπροσώπηση των δασκάλων στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο,  που είχε μεγάλες αρμοδιότητες, αφού αποφάσιζε για όλα τα Υπηρεσιακά και πειθαρχικά θέματα των εκπαιδευτικών, ενέκρινε τα διδακτικά βιβλία, τα αναλυτικά προγράμματα, τα νομοσχέδια του ΥΠΕΠΘ κλπ. Ένα παντοδύναμο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο, στο οποίο προήδρευε ο Υπουργός Παιδείας.
Είμαστε στο 1926...στην εποχή του Πάγκαλου... τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της Δ.Ο.Ε.  Ας μεταφερθούμε για λίγο σ' εκείνη την εποχή, όπως αυτή περιγράφεται μέσα από τις στήλες  του Διδασκαλικού Βήματος. 

6 Οκτ 2012

Δ.Ο.Ε.: Πραγματοποίηση Περιφερειακής Σύσκεψης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΟΕ ΠΡΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αθήνα 4/10/2012

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Αμυνταίου
Φλώρινας
Εορδαίας
Κοζάνης
Καστοριάς
Γρεβενών

Θέμα: Πραγματοποίηση Περιφερειακής σύσκεψης

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αποφάσισε την πραγματοποίηση Περιφερειακών συσκέψεων σε όλες τις περιοχές της χώρας, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών στελεχών, για τη μέχρι τώρα κατάσταση αλλά και για να διαμορφώσει την εισήγησή του προς τις Γενικές Συνελεύσεις για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Σε εφαρμογή της απόφασης αυτής, πραγματοποιεί ανοιχτή Περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 11 του Οκτώβρη 2012, ώρα 18:00΄ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Στη σύσκεψη καλούνται να παρευρεθούν τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων της Περιφέρειας, οι αιρετοί στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι αντιπρόσωποι στις Γ.Σ. του κλάδου και όποιος συνάδελφος το επιθυμεί.

Στη σύσκεψη της Δυτικής Μακεδονίας θα παρευρεθούν και θα ενημερώσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Ο.Ε. Σταύρος Πετράκης και το μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Αναγνωσταράς Γιάννης.

Οι τοπικοί Σύλλογοι μπορούν, παράλληλα, να οργανώσουν συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε., της τοπικής αυτοδιοίκησης και των γονέων.

Από τη Δ.Ο.Ε.

5 Οκτ 2012

Για την Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικών

*γράφει η Νηπιαγωγός Βασιλική Μαλέα
  
Αύριο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Γιορτάζουν οι άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες που δίνουν καθημερινά την ψυχή και το σώμα τους στο απαιτητικό έργο της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε ,πολλές φορές η ευθύνη γίνεται δυσβάσταχτη. Βαλλόμαστε από παντού και ταυτόχρονα η εσωτερική φωνή της συνείδησης μας μάς καλεί να σταθούμε ορθοί , αξιοπρεπείς να διδάξουμε αρχές και αξίες , που η ίδια η κοινωνία έχει καταρρακώσει.

Η αντιμετώπιση από πλευρά πολιτείας μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον απαξιωτική. Ο αγώνας μας είναι πολυμέτωπος.
Ενωμένοι ας φέρουμε εις πέρας όλους τους αγώνες εντός και εκτός τάξης και ας είμαστε εμείς το ελπιδοφόρο παράδειγμα για την ανάταση της πατρίδας μας και του πολύπαθου ελληνικού λαού

 

Αδεια τα ταμεία των πανεπιστημίων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Αδεια τα ταμεία των πανεπιστημίων

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια μετά τις περικοπές στις πιστώσεις τους και το «κούρεμα» των αποθεματικών τους έθεσε στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αντιπροσωπεία των πρυτάνεων που είχε δίωρη συνάντηση μαζί του, το απόγευμα στο υπουργείο.
Αδεια τα ταμεία των πανεπιστημίωνΣύμφωνα με τον προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων, πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών, Γ.Παναγιωτάκη, η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό και γόνιμο κλίμα. Οι πρυτάνεις, μάλιστα, έδωσαν και λεπτομερές υπόμνημα στον υπουργό.
Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τακτικό προϋπολογισμό, την περικοπή των δαπανών και τα ταμειακά αποθέματα. Ως παράδειγμα, ο πρύτανης τόνισε ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Τρίτη 9.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ & ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών.

Γι' αυτό το λόγο την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιούμε στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 13:00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει κανονικά, όπως έχει ήδη καθοριστεί, για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στο Συλλαλητήριο για την Υγεία Το Σάββατο 6/10/2012 στις 6:00 μ.μ.

Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στο Συλλαλητήριο για την Υγεία

Το Σάββατο 6/10/2012 στις 6:00 μ.μ.

Στο Σύνταγμα

Η καταστροφική -και για το χώρο της Δημόσιας Υγείας- κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, η οποία έχει ως μοναδικούς στόχους τη δραστική περιστολή δαπανών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικας και των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε υπηρεσίες Υγείας, έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και γενικότερα τους πολίτες αυτής της χώρας.

Η συρρίκνωση, αποδιάρθρωση, διάλυση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, που έχει δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες, σήμερα επιχειρείται να ολοκληρωθεί «πανηγυρικά», προσθέτοντας στα δεινά των πολιτών αυτής της χώρας και την ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και το σύνολο των πολιτών, να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τις ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΥΓΥ-ΕΟΠΥΥ και ΠΙΣ, το Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου 2012, στις 6:00 μ.μ., στο Σύνταγμα, για την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της Υγείας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 6:00 μ.μ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 6:00 μ.μ.

Πανεργατικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, στις 6:00 μ.μ., από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν Τρόικα και Τρικομματική Κυβέρνηση.

Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία Τρόικας και Συγκυβέρνησης που (παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν) δεν διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών μειώθηκαν ή παρέμειναν στάσιμοι σε δεκαέξι ευρωπαϊκές χώρες λόγω της οικονομικής ύφεσης.


Οι μισθοί των εκπαιδευτικώνΣύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών οι δημοσιονομικές περικοπές και τα μέτρα λιτότητας έπληξαν περισσότερο τους εκπαιδευτικούς στην Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών στη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία και το Λιχτενστάιν παρουσίασαν ελαφρά μείωση ή παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση σχετικά με τους μισθούς και τα επιδόματα των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείων στην Ευρώπη για το 2011/12 σε τέσσερις χώρες, την Τσεχική Δημοκρατία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Ισλανδία, οι μισθοί των εκπαιδευτικών αυξήθηκαν από τα μέσα του 2010, ενώ στη Ρουμανία επανήλθαν σχεδόν στα προς της κρίσης επίπεδα.