Σελίδες

27 Φεβ 2013

Δράσεις της ΔΟΕ για την αξιολόγηση και τα πειθαρχικά




Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 21/2/2013, μια μέρα μετά τη γενική απεργία και αφού έλαβε υπόψη του:

-Τη διαρκή υποβάθμιση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείαςστην πατρίδα μας που συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο και των νέων μέτρων και περικοπών της κυβέρνησης και την τρόικας, που εφαρμόζουν κατά γράμμα όλες τις αντεργατικές διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου 3ου μνημονίου.

Απόφαση της Συνδιάσκεψης της ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ.


 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 

 Αθήνα 27 Φλεβάρη 2013 

Απόφαση της Συνδιάσκεψης της ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          
  Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος παρά την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, προχωρά στη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών με στόχο την μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, την κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας που επικρατεί εδώ και τριάντα χρόνια στα σχολεία, μετά την κατάργηση του επιθεωρητή από την κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου (1982), την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και τελικά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

22 Φεβ 2013

" Νέα ήθη στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο Σύλλογό μας"



Οι αυτοαποκαλούμενοι ως "ανεξάρτητοι" μόνο στο Νομό μας όμως, αφού Κεντρικά συμμετέχουν οι μισοί σε σχηματισμούς της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και οι υπόλοιποι στις Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), εμφανίστηκαν στο συνδικαλιστικό στερέωμα δηλώνοντας πως εκφράζουν το νέο!

Πράγματι έφεραν νέο άνεμο στο Σύλλογό μας, αφού:

19 Φεβ 2013

Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.....



Αθήνα 19 /2/2013


«Επικαιροποιήθηκε» χθες στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο και ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και παράλληλη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά .

ΑΔΕΔΥ: Η μεγάλη ώρα της αναμέτρησης έφτασε!




Η Γενική Απεργία της 20ης Φλεβάρη 2013, θα αποτελέσει την εκκωφαντική απάντηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο, ενάντια στην υλοποίηση των σχεδίων της Κυβέρνησης, η οποία καθ' υπόδειξη της Τρόικας, αδιαφορεί για την κατάρρευση των Υπηρεσιών του Δημοσίου, αδιαφορεί για τις ανάγκες της ελληνικής Κοινωνίας σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, αδιαφορεί για τη δραματική επίπτωση στα ποσοστά της ανεργίας και ασχολούμενη μόνο με το πώς θα δοθούν οι αρμοδιότητες του Δημοσίου, βορρά στους ιδιώτες επιχειρηματίες, επισπεύδει τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.

18 Φεβ 2013

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για την καταδίκη μελών Σχολικής Επιτροπής




Η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που καταδίκασε σε φυλάκιση 5 μηνών τα μέλη της 27ης Σχολικής Επιτροπής Γλυφάδας, για τον τραυματισμό μαθητή από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε σχολείο, είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί, για όλα τα στραβά και ανάποδα που διαδραματίζονται στα σχολεία της πατρίδας μας, την ώρα που αυτοί επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το έργο τους. 

5 Φεβ 2013

Δεν πάει η ΔΟΕ σε διάλογο με τον Υπουργό Παιδείας για την αξιολόγηση, αν δεν αποσυνδεθεί από μισθό και βαθμό




Κύριε Υπουργέ,
Σε απάντηση της πρόσκλησης σας προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για συνάντηση – συζήτηση και κατάθεση των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου, προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.